Nopeat toimitukset päivittäin!

Virkattu pannualunen

27.07.2022

Paulina punoskude on paksua ja jämäkkää kierrätyspuuvillaa, joten se sopii mainiosti pannualusen materiaaliksi. Jämäkkyytensä vuoksi se on hieman työläs työstettävä, mutta plussana, että työ etenee nopeaan ja niitä virkkaakin illassa useamman kappaleen. Pannualunen sopii hyvin esim. mökkituliaiseksi, tupaantuliaislahjaksi, pieneksi joululahjaksi tms.

Paulina punoskuteessa koukkusuositus on 7-10mm. Itse käytin näissä KnitPro Waves 8mm koukkua, jossa on kunnon kahva (helpottaa virkkausta huomattavasti).

Ja Paulinan värivalikoimahan on mitä mainioin! Löytyy varmasti joka makuun sopivan värinen pannualunen. Ohjeen näihin löydät kuvien alta :)

Ohje:

kjs: ketjusilmukka
ks: kiinteä silmukka
ps: piilosilmukka

Tarvikkeet: 

Paulina - punoskude

8mm virkkuukoukku


Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne ympyräksi.

1. krs: Virkkaa ympyrään yhteensä 8 kiinteää silmukkaa.

2.krs: Virkkaa jokaiseen edellisen kerroksen kiinteään silmukkaan 2ks = 16ks. Lopeta kerros piilosilmukalla edellisen krs:n 1.silmukkaan.

3. krs: Virkkaa edellisen kerroksen silmukoihin, joka toiseen 1ks ja joka toiseen 2ks = 24ks. Lopeta kerros piilosilmukalla edellisen krs:n 1.silmukkaan.

4. krs: Virkkaa edellisen kerroksen silmukoihin, joka toiseen 1ks ja joka toiseen 2ks = 36ks. Lopeta kerros piilosilmukalla edellisen krs:n 1.silmukkaan.

5. krs: Virkkaa edellisen kerroksen silmukoihin jokaiseen 1ks (eli ei lisäyksiä) = 36ks. Lopeta kerros piilosilmukalla edellisen krs:n 1.silmukkaan.

Nyt pannulapun halkaisija on n.19cm. Virkkaa 5kjs ja kiinnitä ne piilosilmukalla lenkiksi kerroksen toiseen silmukkaan. Päättele.

Jos haluat pannulapusta pienemmän niin jätä viimeinen kerros tekemässä, tällöin pannulapun halkaisijaksi tulee n.16cm.